animacija.gif
ZDRUŽENJE KRŠČANSKIH POSLOVNEŽEV SLOVENIJE

Krajše duhovno srečanje članov ZKPS za pripravo na Veliko noč 2017

Združenje krščanskih poslovnežev Slovenije (ZKPS) je na cvetno nedeljo, dne 09.04.2017, v Zavodu Sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano, organiziralo krajše duhovno srečanje za pripravo na Veliko noč. Pripravo je vodil duhovni asistent ZKPS, g. Milan Knep. Osrednja tema njegovega nagovora je bilo “hrepenenje”. Tega je postavil v okvir vladanja Kristusa kralja in vladanja “polisa” – demokracije, o čemer je govoril Platon.

Eni prisegajo na demokracijo, drugi na monarhijo. Prvi hip je videti, da je to, o čemer govorim, povsem politična tema, ki ne gre v kontekst cvetne nedelje. V resnici je to globoko duhovno vprašanje. Prvi, ki je vprašanje družbe in vladarja postavil na duhovno raven, je bil Platon in za njim Kristus. Njuni sporočili sta povsem identični.

Več o nagovoru najdete na tej strani Domovine.

Pred duhovnim srečanjem smo si v avli Zavoda sv. Stanislava ogledali razstavo NUK “STOP! Cenzura!”, ki govori o prepovedani literaturi in revijah v času med 1945 – 1991. Razstavo nam je predstavila njena avtorica, ga. Helena Janežič, ki je v NUK zadolžena za t.i. “D-fond” nekdaj prepovedane, danes pa splošno dostopne literatura.

Več o razstavi preverite na Nova24tv.

Poročilo pripravil: Drago Rudel

Duhovna priprava za Veliko noč 2017
Duhovna priprava za Veliko noč 2017