animacija.gif
ZDRUŽENJE KRŠČANSKIH POSLOVNEŽEV SLOVENIJE

Klubsko srečanje: Krepostna poslovna etika

Združenje krščanskih poslovnežev Slovenije (ZKPS) vas vabi na klubsko srečanje, kl bo v ponedeljek, 14. septembra 2015 ob 19.00 uri v restavraciji Ljubljanski dvor na Dvornem trgu 1, Ljubljana.

Gostji večera bosta mag. Kaja Kosec in Anja Čala

O vsebini predavanja

Etika postaja vedno bolj prepoznavna nujnost organizacij in posameznikov, ki delujejo v tržnem gospodarstvu. Posebej je etiki naklonjena Cerkev in spodbuja kristjane k aktivni etični udeležbi, ki ne sme biti nič manjša v gospodarski aktivnosti. A ker etika in etični značaj nista samoumevna in tudi ne vedno lahko razumljiva, se je potrebno za etično držo neprestano izobraževati in izpopolnjevati. Zato smo pripravili krajše predavanje o Krepostni poslovni etiki. Pobliže bomo predstavili kaj je krepostna etika, v kakšni povezavi je s poslovno etiko, spoznali osrednje poslovne-etične kreposti, predstavili etični kodeks v povezavi z etičnim značajem podjetnika in osvetlili kaj je etično krepostno vodstvo v povezavi z etičnim kodeksom.

Predavanje bo potekalo v okviru dialoškega pristopa, zato vabimo prisotne k aktivni udeležbi.

O gostjah

Mag.mag. Kaja Kosec je magistrira teologije in verskih študij. Študij je zaključila na Katoliški univerzi Leuven, Belgija. Magistrski deli je zaključila na področju krščanske poslovne etike, zato je strokovno usposobljena za delo na področju krepostne-poslovne etike.

Anja Čala je diplomirana teologinja. V diplomskem delu se je posvetila področju moralne teologije in vrednostnih  sistemov.

Obe gostji delujeta v okviru zavoda Za dialog (www.zadialog.si).

Vabljeni na dogodek!

dr. Drago Rudel
predsednik