animacija.gif
ZDRUŽENJE KRŠČANSKIH POSLOVNEŽEV SLOVENIJE

Začetek dela v Erasmus+ projektu – sestanek partnerjev v Ingolstadtu (Nemčija)

Dne 19.02.2016 sta se slovenska partnerja v EU projektu Erasmus+ "Mladi za podjetništvo in poslovno etiko" (Socialna akademija in ZKPS) udeležila prvega (kick-off) sestanka. ZKPS sta zastopala Kaja Kosec in Drago Rudel. Na sestanku je bilo 16 predstavnikov devetih organizacij, ki sodelujejo v projektu. Srečanje je bilo namenjeno spoznavanju pravil dela na projektu in razumevanju dela, ki smo ga načrtali v predlogu projekta ter potrditvi dinamike dela na projektu.

Del srečanja smo namenili usklajevanju prvih aktivnosti, ki jih bomo izvedli v letu 2016. Dogovorili smo, da bomo prvo poletna šolo izvedeli v Italiji, v dveh delih, in sicer prvi del bo potekal v Firencah od 19.-24.08.2016. ZKPS bo na poletno šolo poslal 4 mladostnike, ki se bodo izobraževali v poslovni etiki in napisali Mladinski etični kodeks. Poletni šoli bo sledil trening v vodstvenih veščinah in bo potekal med 25.-28.08.2016. ZKPS bo na usposabljanje v krepostnem voditeljstvu v Firence poslal 2 mlajša udeleženca. Dogovorili smo, da bo drugi del poletne šole potekal novembra 2016 v Rimu, kjer bodo isti 4 mladostniki iz prvega dela poletne šole dokončali Mladinski etični kodeks.

Na sestanku smo domenili tudi termine prihodnjih aktivnosti, in sicer Poletna šola in usposabljanje 2017 bosta potekala v Sloveniji, v sodelovanju s Socialno akademijo, ki je slovenski partner projekta. Tretja Poletna šola in usposabljanje pa bosta potekala na Madžarskem.

Če ste zainteresirani za udeležbo na poletni šoli, ste usmerjeni v podjetniške vode in ste stari od 15-29 let, potem nam pišite na: info@zkps.si

Pripravila: Kaja Kosec

Erasmus+: ZKPS v Ingolstadtu